Hoe het allemaal begon

In 1992 kwam ik in contact met deze sport via een vriendin die al eens paintball gespeeld had. Ze begon over haar ervaring te vertellen. Ik wist onmiddellijk waar ze het over had.
Alleen het woord paintball was me onbekend, zoals voor velen onder u nu.

Ik was dadelijk gefascineerd en begon haar met alle soorten vragen te bekogelen. Maar al gauw besefte ik dat er maar één manier was om alles te weten te komen, namelijk het zelf te proberen. Na afspraak met een bevoegde persoon, ging ik op zoek naar mensen die samen met me paintball wilden spelen.

Al snel had ik 14 mensen bij elkaar. Het speelterrein lag in Neeroeteren. Daar maakte ik kennis met de zaakvoerder, Guy, waarmee ik vandaag nog steeds bevriend ben.

Bij het begin van het eerste spel voelde ik mijn adrenaline stijgen tot aan mijn keel, mijn hartslag steeg ongelooflijk. Die dag vergeet ik nooit. Op het einde van de dag nam ik afscheid van Guy.
Twee weken later was ik er weer met een 30-tal mensen en bestelde ik mijn eigen paintball geweer.
Vanaf die dag ging ik met Guy overal mee om te kunnen spelen. Na een jaar sloot ik me aan bij een paintballclub in Antwerpen onder de naam "Armageddon".

Ik speelde zoveel mogelijk tornooien met de club mee, zelfs in het buitenland. Zo deed ik meer en meer ervaring op met deze sport.

Na twee jaar besloot ik om een eigen team samen te stellen. Daar had ik al een paar pogingen toe gewaagd voordat ik de geknipte personen bij elkaar had. Toen het team eindelijk bestond kreeg het de naam "The Snipers". In dit team behoorde ook Ibo, mijn huidige collega.

Daar was ik dan, een team zonder ervaring met paintball, laat staan tornooien. 66 andere teams hadden al jaren ervaring en al vele tornooien achter de rug. Ik gaf mijn team een 2 maand durende opleiding en schreef me in bij de Belgische federatie.

Het eerste tornooi was een groot succes. We eindigden als derde. Ik was in de wolken. Dat jaar haalden we 8 bekers binnen en eindigden we als tweede in het Belgische Kampioenschap.

En om ook anderen het fantastische gevoel te geven zijn wij in 2000 van start gegaan met de Paintball Arena.

Het is echt het proberen waard!